Safari naar Kenia

BELEEF een privé-safari op zoek naar de Big Five.

Hobbelend en slingerend rijden wij op onze eerste safari door het Masai Mara National Reserve, misschien wel het beroemdste wildreservaat van Afrika. Aan de overkant van de Mara rivier lopen duizenden gnoes en zebra’s onrustig heen en weer over de hoge oever. Aandachtig  bekijken we dit schouwspel en dan opeens voelen we de grond te trillen, horen we een oorverdovend lawaai en zien we enorme stofwolken. De gnoes storten zich in een eindeloze stroom massaal naar beneden, ze trotseren de hongerige krokodillen en proberen in blinde paniek de overkant te bereiken. Kippenvel! Wat een spectaculair moment. Dit iconische onderdeel van de jaarlijkse migratie is voor velen het hoogtepunt van een reis naar Kenia. Kenia is bij uitstek het land voor een safari en staat naast de migratie garant voor veel meer unieke reismomenten.

In Amboseli National Park genieten we van enorme grote kuddes olifanten die langs de voet van de Kilimanjaro trekken. Tijdens een spannende gamedrive in Tsavo National Park staan we midden tussen een troep leeuwen. Ontelbare flamingo’s dansen in het zoutmeer van Lake Nakuru en een boottocht door groepen nijlpaarden en vissende pelikanen in Lake Naivasha maken de meren onvergetelijk.

Wuivende palmbomen en een kronkelende rivier met overstekende giraffen vormen een prachtig plaatje in Samburu National Reserve. We maken een wandeling in het laatste stukje tropisch oerwoud van Kenia, Kakamega National Park en worden vergezeld door ontelbare, prachtige vlinders en het geluid van talloze vogels. De prachtige omgeving van het Laikipia Plateau verkennen we te voet en te paard. We maken op deze unieke manier kennis met de wilde honden en genieten van de spanning die dit avontuur met zich meebrengt.

Een bezoek aan een traditioneel Masai dorp, met zijn kleurrijke bewoners, mag zeker niet ontbreken. Naast bekende bestemmingen heeft Kenia meer parken die zeker de moeite waard zijn om bezocht te worden zoals Mount Kenya National Park, een gedoofde vulkaan met een schitterende flora en fauna, waar je prachtige wandelingen kunt maken. Abedare National Park is een uniek regenwoud met hoge bergen, bedekt met bomen die bijna tot de hemel reiken. De valleien met kletterende watervallen zijn indrukwekkend. Het groene Meru National Park is ongerept, naast jungles zijn er moeraslanden en velden met hoge grassen, het leefgebied van talloze vogels en de zeldzame grevy zebra.[/vc_column_text][vc_column_text]Kenia is het land voor echte wildlife liefhebber. Daarnaast is Kenia veel meer. De afwisselende landschappen, van regenwoud tot dorre vlaktes. De koffie- en theeplantages en ananas- en rozenkwekerijen. De hobbelige en stoffige wegen vol gaten en kuilen, met stalletjes langs de weg waar je van groente en fruit tot bedden en banken kunt kopen. De kleurrijke matatu’s met teveel mensen in een bus en op het dak de gekochte waren. De drukke, levendige steden met hun altijd vriendelijke, goedlachse en gastvrije bewoners maken het totaal beeld compleet.