Safari naar Botswana

Beleef een maatwerk safari door de mysterieuze delta.

We glijden in een oorverdovende stilte door het water met alleen het geluid van een briesje dat door papyrusplanten waait. Af en toe wordt deze serene rust verstoord door het gespetter van de stok die onze gids in het water zet om de mokoro door de Okavango Delta te loodsen. Opeens zien we een olifant die tot z’n middel tussen de moerasplanten in het water staat. Met ingehouden adem bekijken we de kolos vanuit onze kano. Hij trekt zich niets aan van onze aanwezigheid en gaat rustig door met het verorberen van massa’s groene waterplanten. Nagenietend van deze speciale ontmoeting glijden we voorzichtig verder over het water en laten de olifant in alle rust achter. Botswana is een levend schilderij gevuld met een enorme diversiteit aan dieren en met zeer diverse landschappen die vaak doorsneden worden door kronkelende heldere blauwe waterstromen.

Naast de mysterieuze waterwereld van de Okavango Delta heeft Botswana nog veel meer te bieden. In Chobe National Park maken we een boottocht over de Chobe rivier en genieten we van een kudde badende olifanten. We staan oog in oog met een troep leeuwen die door het moerasgebied van Savuti trekken. Ze lijken zich niets aan te trekken van het water en zwemmen rustig naar de overkant.

De Linyanti rivier heeft een enorme aantrekkingskracht op het wild gedurende droge periodes en bezorgt ons een uniek avontuur met een roedel wilde honden. We maken kennis met de traditionele San en hun eeuwenoude jachtmethode in de Kalahari woestijn. Op de Makgadikgadi Pans, maken we een spectaculaire tocht met een quadbike en brengen we een bezoek aan de vertederende stokstaartjes. Wat een fantastische, leuke en uiterst sociale diertjes zijn dat.

In een klein vliegtuigje vliegen we verder naar Chief ’s Eiland, gelegen in het Moremi Game Reserve. Dit onderdeel van de Okavango Delta is bekend door z’n doolhof van blauwe waterwegen die slingeren door een wereld van papyrus, waterlelies en palmboomeilandjes. Op deze relatief kleine oppervlakte leven o.a. olifanten, buffels, giraffen, luipaarden, leeuwen, cheeta’s, antilopen en veel kleurrijke vogels. Bij de Victoria Falls, gelegen in Zimbabwe, bekijken we met grote verbazing naar een oogverblindend schouwspel. Met een oorverdovend gedonder stortten de massa’s water over een breedte van ruim 1700 meter naar beneden. De meerdere regenbogen maken dit imposante plaatje compleet.Botswana is betoverend, uniek en ongerept. Een groot oppervlakte van dit land is ingericht voor de habitat van de grote concentratie wild die Botswana rijk is. De lodges en kampen zijn vaak klein, sfeervol en soms alleen per vliegtuig of boot te bereiken. Iedere safaribeleving is hier uniek. De uiterst vriendelijke bevolking draagt mede bij aan een onvergetelijke BELEVING.

Maak een privé-safari door de ongerepte natuur en de fascinerende delta. BELEEF deze droomreis op maat met Nzuri Afrika.