Maatwerk in Botswana

Maatwerkmogelijkheden in Botswana

Nzuri Afrika is specialist in het maken van maatwerkreizen naar unieke bestemmingen in Afrika. De mogelijkheden om te reizen in Botswana zijn groot en de afwisseling is enorm. Je kunt dit prachtige land ontdekken op een manier die bij jou past door het maken van een self-drive met slapen in een tent op het dak van je 4WD of verblijven in lodges of tented camps, per mobiele camping, met een privé-gids of een fly-in safari. Er zijn in Botswana prachtige wildparken op verrassende plekken met bijzondere, vaak luxe accommodaties die je keer op keer betoveren. Wij willen je naast de bekende parken ook meenemen naar onontdekte en ongerepte bestemmingen die je een safari buiten de gebaande paden laat beleven en je echt een “Out of Africa” gevoel laat ervaren. Je gaat op zoek naar de leeuwen in het woestijnachtig gebied van de Kalahari, vaart in een mokoro tussen het ruisende papyrus, geniet van badderende olifanten of ontdekt de blauwe kronkelende waterstromen van de fascinerende delta. Een aantal suggesties voor reizen, parken en accommodaties kun je al terug vinden in de reizen die we aanbieden maar Botswana heeft nog heel veel meer te bieden. Kun je jouw wensen of ideeën niet terugvinden in deze reizen dan willen wij deze graag tijdens een persoonlijk contact met je doornemen. We bespreken dan de mogelijkheden om voor jou een onvergetelijke maatwerkreis naar Botswana samen te stellen. Bijzondere ideeën, suggesties en mogelijkheden voor onvergetelijke maatwerkmogelijkheden

Fly-in safari

Botswana is het land bij uitstek voor een fly-in safari. Het maken van zo’n fly-in safari is een geweldige, unieke manier om in een klein vliegtuigje door Botswana te reizen. Je bespaart veel tijd, kunt grote afstanden in een korte tijd afleggen en onderweg kun je optimaal genieten van de onwaarschijnlijke uitzichten over het afwisselende landschap. Met deze manier van reizen kom je op bijzondere plaatsen die vaak alleen per vliegtuigje te bereiken zijn. Het is een onvergetelijke ervaring als het vliegtuigje midden in de wildernis wil landen terwijl statige giraffen nog even paraderen op de landingsbaan. Deze zeer speciale manier om te reizen door een schilderachtig en betoverend Botswana geeft een ongekend gevoel van luxe. Spectaculaire gamedrives kun je maken onder begeleiding van ervaren gidsen in open safari-auto’s, per motorboot of in een traditionele mokoro. Een fly-in safari is goed te combineren met een self-drive of privé-safari in het ongerepte Botswana.

  • Lagoon Camp ligt aan de schaduwrijke oevers van de Kwano River met z’n vele olifanten. Het kamp bestaat uit 8 luxe tenten, waaronder 1 familietent, allen met en-suite badkamer en een binnen-en buitendouche. Vanaf je privé-terras heb je schilderachtig uitzicht over de rivier. Je kunt ook heerlijk relaxen in de schommelstoel, het zwembad of de gezellige bibliotheek met uitzicht op de nijlpaarden. Tijdens de gamedrives kan je hier zomaar oog in oog komen te staan met de zeldzame wilde hond. Heel speciaal is de middag rivier cruise, die je maakt op een dubbeldek boot en waardoor je heerlijk kunt genieten van het prachtige landschap met het wild, de vele vogels en de ondergaande zon onder genot van een drankje. Voor de liefhebbers is er ook gelegenheid om te vissen op tijgervis of brasem.

Self-drive safari

In Botswana is een self-drive safari goed mogelijk. Je kunt hier het echte Afrika beleven en reist zelfstandig en in eigen tempo met je 4WD door dit prachtige land met zijn vele schitterende wildparken. Je gaat op pad met een compleet ingerichte auto inclusief slaaptenten op het dak, overnacht in een prachtige lodge of in een speciaal voor jou opgezette tent (Mobile Camping) en je beleeft op deze verschillende manieren het unieke en betoverende Botswana. Natuurlijk maken wij gebruik van betrouwbare verhuurmaatschappijen en krijg je een gedetailleerde routebeschrijving en tips voor de zorgvuldig samengestelde reis door Botswana. Ook bestaat de mogelijkheid je droomreis te combineren met een fly-in safari.

  • Savute Elephant Camp ligt aan de oevers van de Savute Channel in het Chobe N.P. en vormt een prima uitvalsbasis om Savute te verkennen. Het gebied staat bekend om de leeuwen die in het verleden op de vele olifanten jaagden tijdens de droge periodes. Het mooie kamp bestaat uit 12 luxe safaritenten, met een privé-terras uitkijkend op de rivierbedding. Savute Elephant Camp heeft een prachtig zwembad met uitzicht op het passerende wild en is een ideaal om heerlijk te ontspannen en genieten van het mooie Botswana. kunt hier naast de gamedrives, in een open safari-auto, de eeuwenoude wandschilderingen van de San en de Boabab Cove, een cluster van 13 gigantische bomen, bezoeken.

Nzuri Excusief Reis

Een Nzuri Exclusief reis in Botswana gaat net een stapje verder en wil je het Afrika laten ervaren ver buiten de gebaande paden in de ongerepte natuur van dit unieke fascinerende land. Je overnacht in kleinschalige exclusieve lodges of tented camps waar je van top tot teen, vaak midden in de wildernis, in de watten wordt gelegd. Een verblijf dat garant staat voor unieke gamedrives en een echte “Out of Africa” beleving.

  • Sanctuary Baines Camp is een prachtig, klein kamp met slechts 5 luxe suites, een bad en hemelbed op je eigen privé terras, en een fantastisch uitzicht op de bush met een grote verscheidenheid aan wild. Baines Camp is gebouwd boven het water van de Boro River en de houten loopbruggen verbinden de suites met het centrale deel van de lodge. Het kamp is gelegen in een privé-concessie en daarom kun je hier speciale wandelingen, nachtgamedrives, boottochten en mokoro-excursies maken, indien het waterpeil dit toelaat. Uniek is de mogelijkheid hier een echte interactie met volwassen weesolifanten te hebben. Zo kun je met ze wandelen en genieten van een bush-brunch in gezelschap van deze vriendelijke grijze reuzen. Dit is mogelijk door de samenwerking met de Living with Elephants Foundation die in het leven is geroepen om een harmonieuze verhoudingen tussen de dieren en de bevolking van Botswana te creëren.

Foto-safari

Pangolin Foto-safari’s organiseert gespecialiseerde foto-safari’s in het Chobe National Park. Pangolin heeft aangepaste boten en voertuigen (unimogs) met elk 8 zitplaatsen. Iedere plaats id uitgerust met een statief dat 360 graden kan draaien en beschik je zelf niet over de juiste fotoapparatuur dan kun je zelfs de fotocamera’s van Pangolin gebruiken. Deskundige fotografen zullen je begeleiden en afhankelijk van je ervaring de tips en tricks geven waardoor je de kans krijgt dé perfecte foto te maken in dit prachtige land.

  • Pangolin Chobe Lodge ligt op een heuvel met uitzicht op de uiterwaarden van de Chobe River, bij de ingang van het Chobe N.P. en dichtbij de steiger vanwaar de boten voor je foto-safari vertrekken. Je kunt hierdoor vroeg in het Chobe N.P. aanwezig zijn om de mooiste foto’s te maken. ‘s Avonds is het vanuit de lodge optimaal genieten van een van de meest spectaculaire zonsondergangen in Botswana. De gezellige lodge heeft slechts 14 kamers, allen met een eigen badkamer en een balkon met een geweldig uitzicht op het prachtige landschap. Bovendien zijn alle kamers voorzien van airconditioning, veel stopcontacten om de apparatuur op te laden en genoeg ruimte om al je cameraspullen op te bergen. De lodge beschikt over een gezellige eetkamer, een zwembad-terras, bar en een ruimte speciaal ingericht voor het bewerken van de foto’s en het volgen van workshops.

Je kunt je maatwerkreis naar Botswana ook combineren met de prachtige wildparken in Zuid-Afrika en de wereldberoemde Panoramaroute of met de hoogtepunten in Namibië zoals de prachtige groene Caprivi, die Botswana en Namibië verbindt, en het unieke, droge en stoffige bekende wildpark Etosha. Een stukje van onze passie voor Botswana en expertise van natuur en cultuur willen wij graag toevoegen om jou deskundig advies te geven zodat jouw persoonlijke maatwerkreis een onuitwisbare herinnering wordt.

Ben je enthousiast geworden over één of meerdere locaties/reizen neem dan gerust contact met ons op en wij maken met veel plezier een reisvoorstel op maat waarin wij jouw favoriete reisbestemming(en) een bijzondere plaats geven. Wil je verdere informatie of meer inspiratie, kijk dan op de pagina’s bestemmingen, hoogtepunten, belevingmaatwerk en reizen op onze website. Met jouw persoonlijke wensen en ideeën stelt Nzuri Afrika met veel plezier je maatwerk reis samen. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina, telefoon of mail voor meer informatie.

Nzuri Exclusief voorbeeldreizen ter inspiratie:

Self-drive door Botswana

Dag 1 Na aankomst in Botswana word je naar Maun Lodge gebracht om even heerlijk bij te komen van je vlucht. Het is het perfecte startpunt van je komende safari.
Dag 2 en 3 Na het ophalen van je huurauto vertrek je vandaag richting de Magadikgadi Fans en en verblijft 2 nachten in Meno a Kwena. Hier maak je voor het eerst kennis met de afwisselende, prachtige landschappen van Botswana.
Dag 4 Vandaag overnacht je in Planet Baobab. Vanuit deze lodge heb je een mooi uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van dit gebied en kun je een bezoek brengen van één van de vertederende stokstaartjes kolonies.
Dag 5 t/m 7 De reis gaat vandaag naar het bekende Chobe N.P. Vanuit de schitterend gelegen Chobe Safari Lodge, waar je 3 nachten verblijft, kun je kennis maken met de vele olifanten en buffels die de Chobe River bezoeken.
Dag 8 en 9 De volgende stop is Savute Elephant Camp, een prachtige accommodatie voor 2 nachten. Op de uitgestrekte savannes van Savute kom je grote troepen leeuwen die bekend staan om hun jacht op volwassen olifanten.
Dag 10 en 11 Vanuit Savute rijd je vandaag naar het bekende Moremi G.R. Vanuit het Sango Safari Camp, je lodge voor 2 overnachtingen, kun je een bijzondere mokorotocht door de rivieren van de Okavango Delta maken.
Dag 12 Het einde van je prachtige reis nadert. Op je gemak vertrek je richting Maun en je overnacht in de Thamalakane Lodge. Als perfecte afsluiter kun je nog een onvergetelijke vlucht over de Okavango Delta maken.
Dag 13 Je vliegt vandaag naar huis en neemt je koffer vol prachtige ervaringen, onvergetelijke herinneringen en schitterend foto’s met je mee van het betoverende “levende” schilderij, Botswana.

Fly-in safari van de Victoria Falls tot de Okavango Delta

Dag 1  Na de internationale vlucht land je in Livingstone en verblijft de komende 2 nachten in de mooi gelegen Waterberry Lodge. Hier kun je een cruise over de Zambezi River maken en genieten van het fantastische uitzicht.
Dag 2 Laat je betoveren door de majestieuze Victoria Falls tijdens je bezoek aan de indrukwekkende watervallen en de kleurrijke regenbogen.
Dag 3 en 4 Vanuit Livingstone reis je vandaag naar Muchenje Safari Lodge, prachtig gelegen aan de Chobe River. In Chobe N.P. kun je 2 dagen genieten van de vele grote troepen olifanten en buffels
Dag 5 en 6 Tussen Chobe N.P. en de Okavango Delta ligt Lagoon Camp aan de oevers van de Kwando River. Je verblijft 2 nachten in deze prachtige lodge waar je het mooie Botswana beleeft vanaf je privé terras en spannende (nacht)gamedrives of boottochten kunt maken.
Dag 7 en 8 Je vliegt vandaag naar de rand van de Okavango Delta, een prachtige vlucht. Je verblijft 2 nachten in het intieme Shinde Camp vanuit waar je een bekende mokorotocht kunt maken door een betoverend landschap.
Dag 9 en 10 De volgende 2 dagen ga je het midden van de Okavango Delta ontdekken vanuit het luxueuze Sanctuary Baines Camp. Naast prachtige gamedrives is het mogelijk om een bijzondere en zeer verantwoorde interactie met volwassen weesolifanten te hebben.
Dag 11 Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Je vliegt via Maun en Johannesburg terug naar huis en neemt een koffer vol onvergetelijke momenten en onuitwisbare herinneringen met je mee.