Safari naar Oeganda

Beleef een maatwerk safari en ontmoet de berggorilla.

Nog een laatste keer kapt Sam, onze ranger, in het Bwindi Impenetrable National Park het struikgewas voor ons weg en dan na een flinke tocht door het dichte oerwoud, over smalle paadjes en glibberige rotsen is er hét magische moment waarop we ineens oog in oog staan met een groep imposante berggorilla’s. Totaal verbijsterd dat we de gorilla’s van zo dichtbij zien, kijken we toe hoe volwassen dieren zich ongestoord voeden met verse twijgjes terwijl de jonge dieren allerlei streken uithalen. Een van de jonge gorilla’s was erg nieuwsgierig en trok voorzichtig aan de veter van een schoen. We hadden nooit verwacht dat dit moment zo’n enorme indruk op ons zou maken. Zelfs de imponerende zilverrug krijgen we in volle glorie te zien. Dit is puur genieten! Vooraf dachten we dat we vooral hiervoor naar Oeganda zouden gaan maar tijdens onze reis ontdekten we dat dit prachtige land zoveel meer te bieden heeft dan alleen de unieke gorilla trekking.

We maken een ‘chimp walk’ in Kibale Forest National Park, waar we geluk hebben en de chimpansees spotten. In Bigodi Wetlands ontdekken we de zeldzame Red Colobus apen. Boomklimmende leeuwen spotten we in de Ishasha sector van het Queen Elizabeth National Park en in dit enorme park zien we veel wild waaronder de Uganda Kob, een soort antilope. We maken een prachtige boottocht op Kazinga Channel en zien luipaarden en de zeldzame schoenbekooievaar!

Een letterlijk hoogtepunt zijn de Murchison Falls. Het betoverende uitzicht en het indrukwekkende geluid van het neerkletterende water maken de klim naar boven meer dan waard. Het unieke landschap van Kidepo Valley National Park is de plaats van onze prachtige en spannende kampeersafari. Daar worden we gewekt door de olifanten en zijn we getuige van leeuwen op de vlucht voor een grote groep buffels. Raften op de Nijl is heel spectaculair en zelfs goed te doen voor ons als beginners.

De wandeltocht door de Rwenzori Mountains met zijn unieke flora en fauna is erg bijzonder. Een ander hoogtepunt is Lake Bunyonyi, het kratermeer met zijn vissers in uitgeholde boomstammen en de talloze eilanden waarop de plaatselijke bevolking het land verbouwt. Dit alles is indrukwekkend maar wat eigenlijk de meeste indruk op ons maakt zijn de schoonheid, verscheidenheid en de mensen van dit betoverende land. De schilderachtige landschappen, waar de onverharde wegen diepe bruine strepen trekken door gebieden die bestaan uit meer kleuren groen dan we ons voor kunnen stellen. De overal lachende, vriendelijke en kleurrijke mensen die langs de wegen lopen maken het totaal beeld compleet.

Maak een privé-safari door de parel van Afrika met zijn 1000 kleuren groen. BELEEF deze droomreis op maat met Nzuri Afrika.