Algemene informatie Oeganda

Oppervlakte Ongeveer 7 x zo groot als Nederland
Aantal inwoners Ongeveer 40 miljoen inwoners
Hoofdstad Kampala
Gesproken talen Engels, Swahili en inheemse talen
Staatsvorm Republiek
Munteenheid Oegandese shilling

Algemene reisinformatie

Als je naar Oeganda wilt reizen moet je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Oeganda en je hebt een visum voor Oeganda nodig. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een visum kun je persoonlijk of schriftelijk aanvragen via:

Ambassade Oeganda:

Avenue de Tervuren 317

1150 Brussel

+32-27625825

Je kunt het ook regelen via: www.visumcentrale.nl en het is mogelijk om een visum op het vliegveld aan te vragen (houd dan wel rekening met een langere wachttijd). Een visum kost US$ 50 p.p.

 

Voordat je op reis gaat naar Oeganda is het aan te raden om medisch advies te vragen bij de GGD of bij thuisvaccinatie.nl over de eventueel benodigde inentingen en malariatabletten.

Je kunt rechtstreeks met de KLM vanaf Schiphol naar Entebbe in Oeganda vliegen, de reis duurt ongeveer 9 uur en je maakt een tussenstop in Kigali. Daarnaast zijn er diverse andere vluchtmogelijkheden zoals vliegen met Kenya Airways met een overstap in Nairobi. Het tijdsverschil tussen Nederland en Oeganda is met de zomertijd 1 uur later en met de wintertijd 2 uur later.

Op het vliegveld van Oeganda en in de grotere steden is het mogelijk om geld te pinnen. Het is zeker belangrijk een creditcard mee te nemen om achter de hand te hebben. Je betaalt met Oegandese Shillings (Ush) maar ook US$ dollars worden geaccepteerd.

Oeganda, met een subtropisch klimaat, kun je het hele jaar door goed bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 26 graden. Oeganda kent een kort regenseizoen van eind oktober tot eind november en een lang regenseizoen in maart en april. Er valt dan meer neerslag dan normaal wat een Gorilla Tracking zwaarder kan maken. Dit betekent zeker niet dat het de gehele dag regent maar er kunnen, vaak in de nacht en ochtend flinke buien vallen. Het reizen in Oeganda tijdens een regenseizoen heeft ook z’n voordelen want het landschap is overal prachtig groen met de mooiste bloemen, de wegen zijn minder stoffig, er zijn veel minder toeristen en er worden veel jonge dieren geboren.