Safari naar Tanzania

BELEEF een privé-safari in een land vol contrasten.

Met open mond van verbazing kijken we in het rond tijdens onze safari. De grote kudde trompetterende olifanten waar we in beland zijn maakt een oorverdovend lawaai maar zorgt voor een indrukwekkend schouwspel. Temidden van deze enorme kolossen te staan is een waar avontuur. We zijn in een schitterende omgeving terechtgekomen en we worden omringd met de prachtigste dieren en de indrukwekkendste natuur. Waar we ook kijken zien we in de verte de 600 meter hoge kraterwanden om ons heen. Binnen op de gigantische kratervloer bevindt zich de grootste concentratie wilde dieren ter wereld, inclusief de Big Five. Het adembenemende landschap en het fascinerende wild maken het plaatje compleet. We zijn in de Ngorongoro Crater die sinds 1979 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en soms ook wel eens het achtste wereldwonder wordt genoemd.Tanzania is het land van de contrasten en heeft naast deze wereldberoemde krater nog veel meer te bieden.

In Serengeti National Park worden we verrast door een imponerende mannetjes leeuw. Zijn luide gebrul laat een grote kudde gnoes op hol slaan, omringd met enorme stofwolken denderen zij ons in een lange sliert voorbij. Tarangire National Park heeft een totaal ander landschap en is woestijnachtig. We staan daar vast in een verkeersopstopping van wel 100 olifanten en er zit niets anders op dan onze lunch nog even uit te stellen. De omgeving van Lake Manyara National Park is bosachtig, er leven veel bavianen en het meer zelf kleurt roze door de vele flamingo’s die statig in grote groepen heen en weer paraderen.

De reusachtige Baobab bomen en de delta van de Rufiji rivier vormen weer een heel ander plaatje in Selous Game Reserve. Een boottocht op deze rivier is een bijzondere ervaring en wat is het prachtig om nijlpaarden en krokodillen vanaf het water gade te slaan. De badderende, spelende en spetterende olifanten toveren een grote glimlach op ons gezicht. In Ruaha National Park, met zijn onaangetaste wildernis en zijn ruige landschappen, maken we een spannende wandelsafari en volgen we jagende wilde honden. Het slapen in een safaritent onder de Afrikaanse sterrenhemel met vele bushgeluiden om je heen maken het tot een onvergetelijke BELEVING.

Bij Tanzania denkt men vaak aan de Serengeti maar wij weten dat een reis door dit mooie land zoveel meer te bieden heeft. Er is een grote verscheidenheid aan wildparken zoals Mahale Mountains National Park, de habitat van de chimpansees. Katavi National Park, het meest ongerepte park van Tanzania, daar kun je het authentieke safari gevoel optimaal beleven. Lake Natron, aan de voet van de vulkaan Ol Doinyo Lengai, is het broedgebied van de bedreigde kleine flamingo’s.

Verder is er een enorme diversiteit aan weidse, afwisselende en zeer indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten. Een uitdaging voor elke wandelaar is de besneeuwde Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Voor de kust liggen Zanzibar en Pemba, twee tropische eilanden met parelwitte stranden en stadjes waar de Arabische en Indiase invloeden duidelijk merkbaar zijn. De vriendelijke en kleurrijke bevolking maken het plaatje compleet. Tanzania is een prachtig en indrukwekkend land.