Maatwerk in Tanzania

Maatwerkmogelijkheden in Tanzania

Nzuri Afrika is specialist in het maken van maatwerkreizen naar unieke bestemmingen in Afrika. De mogelijkheden om te reizen in Tanzania zijn enorm groot en afwisselend. Je kunt dit prachtige land ontdekken op een manier die bij jou past door het maken van een privé-safari met gids, een familiereis, een fly-in safari, een strandvakantie of een Nzuri Exclusief reis. Er zijn in Tanzania prachtige wildparken op verrassende plekken met bijzondere accommodaties die een grote glimlach op je gezicht toveren. Wij willen je naast de bekende parken ook meenemen naar onontdekte en ongerepte bestemmingen die je een safari buiten de gebaande paden laat beleven en je een echt “Out of Africa” gevoel laat ervaren. Bewonder de schitterende zonsopgang vanuit de hete luchtballon die boven de Serengeti zweeft of maak een spannende wandelsafari in het ongerepte Ruaha National Park en overnacht in het wild. Een aantal suggesties voor reizen, parken en accommodaties kun je al terug vinden in de reizen die we aanbieden, maar Tanzania heeft nog veel meer te bieden. Kun je jouw wensen of ideeën niet terugvinden in deze reizen dan willen wij ze graag tijdens een persoonlijk contact met je doornemen. We bespreken de mogelijkheden om voor jou een onvergetelijke maatwerkreis naar Tanzania samen te stellen.

Zelf rijden is in diverse Afrikaanse landen heel goed mogelijk maar in Tanzania is een self- drive safari echt af te raden in verband met de slechte wegen en het ontbreken goede bewegwijzering. Om deze redenen bieden wij de optie self-drive niet aan.

Bijzondere ideeën, suggesties en mogelijkheden voor onvergetelijke maatwerkmogelijkheden

Privé-safari

Tijdens een privé-safari zorgt de chauffeur dat je op een veilige en aangename manier naar je bestemming wordt gebracht. In de wildparken is de chauffeur ook je deskundige gids en vertelt hij met trots en passie over zijn land. Reizen per safari-auto is dé perfecte manier van reizen door Tanzania. Naast de bekende wildparken, hoogtepunten en accommodaties zijn er nog onontdekte parken, prachtige lodges en luxe tented camps om kennis mee te maken tijdens je reis.

Simiyu Luxury Camp bied je het ultieme “Out of Africa” gevoel. Je verblijft hier midden in de vrije natuur van het wildpark, de Serengeti. Het kamp bestaat uit 9 luxe tenten met een traditionele bucket-shower en een schitterend uitzicht over de Afrikaanse savannes. Het kamp is niet omheind en al het wild kan dus zomaar op bezoek komen, een spannende maar onvergetelijke ervaring. De bewakers, Askari’s, zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van deze wonderschone omgeving en geven je een gevoel van veiligheid. Doordat dit kamp de migratie volgt ben je altijd in de buurt van de migrerende gnoe’s. Je ontbijt, luncht en dineert met uitzicht op een levend schilderij. De sundowners zijn hier onvergetelijk.

Fly-in safari

Een fly-in safari is een unieke manier om te reizen door het prachtige en afwisselende Tanzania. Je bespaart veel reistijd omdat de wildparken hier soms ver uit elkaar liggen. Het reizen in een klein vliegtuigje geeft een ongekend gevoel van luxe, het is een spannende beleving om midden in een wildpark te landen en op de landingsbaan een grote troep olifanten te zien lopen. Het uitzicht vanuit de lucht zorgt voor adembenemende en onvergetelijke momenten.

Ruaha River Lodge is een sfeervolle lodge gebouwd op een hoge rotspartij en gelegen in het wild. De accommodatie ligt centraal in Ruaha National Park en is daardoor uitermate geschikt om het park te ontdekken. De lodge bestaat uit 28 stenen banda’s die net zoals de 2 restaurants een fantastisch uitzicht hebben op het park en de rivier met grote kuddes badderende olifanten en buffels. Naast gamedrives behoren hier ook uitdagende wandelsafari’s tot de mogelijkheden, waarbij je op zoek gaat naar de wilde honden. Het wild loopt vrij rondom de lodge, medewerkers zorgen voor je veiligheid, halen en brengen je van en naar je banda. Vanaf je veranda kun je de gehele dag van het prachtige uitzicht en de indringende bushgeluiden genieten.

Familiereis

Een familiereis door Tanzania is een fantastische ervaring voor het hele gezin. Als je met kinderen reist vraagt dit om een zorgvuldige voorbereiding en we houden daarom rekening met veiligheid, interesse van de kinderen, afwisseling, avontuur en verliezen we het reistempo zeker niet uit het oog.

Gibbs Farm is een oude authentieke boerderij waar de koloniale sfeer nog tastbaar is. De boerderij ligt centraal gelegen tussen de Ngorongoro Crater en Lake Manyara en is omgeven door een prachtige tuin met uitzicht over de landerijen. De farm verbouwt groente en fruit, heeft een eigen bloemenkwekerij en een koffieplantage. De Gibbs Farm heeft 18 ruime cottages en 2 zeer ruime familie suites, met 2 aparte slaapkamers, ideaal voor een gezin met kinderen. Je kunt hier een bezoek brengen aan de koffiebranderij, een wandeling maken naar de nabij gelegen waterval en de grotten die bezocht worden door olifanten op zoek naar mineralen. Ook zijn er diverse moutainbike routes in de directe omgeving uitgezet om heerlijk te kunnen fietsen.

Nzuri Exclusief Reis

Een Nzuri Exclusief reis in Tanzania gaat net een stapje verder en wil je het echte Afrika laten ervaren ver buiten de gebaande paden in de ongerepte natuur. Je overnacht in kleinschalige exclusieve lodges of tentend camps waar je van top tot teen, midden in de wildernis, in de watten wordt gelegd. Een verblijf dat garant staat voor unieke gamedrives en een echte “Out of Africa” beleving.

Greystoke Mahale is een bijzondere accommodatie gelegen aan een prachtig privé-strand. Dit kleine spectaculaire verblijf ligt in het gebied waar de grootste populatie chimpansees ter wereld leeft. Per traditionele Dhow word je over het heldere blauwe water van het Tanganka meer naar deze lodge in de Mahale Mountains gebracht. De 6 bandas liggen aan het witte zandstrand, bij de rand van het tropische oerwoud waar je een begeleide wandeling kunt maken op zoek naar de chimpansees. Je kunt heerlijk genieten van culinaire maaltijden die geserveerd worden op het parelwitte strand met uitzicht op de schitterende omgeving. Relaxen, vissen, zwemmen en natuurlijk een bezoek aan de chimpansees maken je verblijf hier tot een onvergetelijke beleving.

Strandvakantie

Een strandvakantie in Tanzania kan uitstekend gecombineerd worden met een safari. Vanuit Tanzania vlieg je naar het tropische Zanzibar of naar Pembe Island. Je vindt er prachtige parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en schitterende hotels en lodges die uitzicht hebben op de oceaan. Een ideale plaats voor een heerlijke strandvakantie of een plek om na te genieten van een safari die je gemaakt hebt.

Fumba Beach Lodge is een kleinschalige lodge van een Nederlandse eigenaar, gelegen aan een groot privé-strand met parelwit zand en een azuurblauwe zee op het idyllische eiland Zanzibar, waar de Arabische invloeden duidelijk zichtbaar zijn. De kamers van de prachtige lodge liggen verspreid door de schaduwrijke tuin met palmen en prachtige baobabbomen. Het diner wordt geserveerd op verschillende plaatsen bij de lodge zodat je kunt optimaal genieten van de verbazingwekkende zonsondergang in de helderblauwe Indische Oceaan. Mogelijkheden tot excursies en de verschillende watersporten zijn op Zanzibar in overvloed aanwezig.

Je kunt je maatwerkreis naar Tanzania ook combineren met Kenia om de hoogtepunten van beide landen te ontdekken zoals de wildparken Masai Mara National Reserve of het unieke Samburu National Park. Ook is een combinatie met Oeganda mogelijk en kun je in het Bwindi National Park op zoek gaan naar de imponerende berggorilla’s. Een stukje van onze passie voor Tanzania en expertise van natuur en cultuur willen wij graag toevoegen om jou deskundig advies te geven zodat jouw persoonlijke maatwerkreis een onuitwisbare herinnering wordt.

Ben je enthousiast geworden over één of meerdere locaties/reizen neem dan gerust contact met ons op en wij maken met veel plezier een reisvoorstel op maat waarin we jouw favoriete reisbestemming(en) een bijzondere plaats geven. Wil je verder informatie of meer inspiratie, kijk dan op de pagina’s bestemmingen, hoogtepunten, belevingmaatwerk en reizen op onze website. Met jouw persoonlijke wensen en ideeën stelt Nzuri Afrika met veel plezier je maatwerk reis samen. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina, telefoon of mail voor meer informatie.

Nzuri Exclusief voorbeeldreizen ter inspiratie:

Privé-safari met gids, ook geschikt als familiereis.

Dag 1  Na je aankomst in Arusha maak je kennis met de gids die je naar de Kiboko Lodge brengt waar je 2 nachten verblijft.
Dag 2 Maak vandaag je eerste gamedrive of bushwandeling in Arusha N.P. of geniet van een prachtige kanotocht langs de oevers van Lake Momella en deze nacht verblijf je in de Kiboko Lodge.
Dag 3 Geniet van duizenden flamingo’s die het meer prachtig kleuren en ga op zoek naar de zeldzame boomklimmende leeuwen van Lake Manyara. Je verblijft in Tloma Lodge.
Dag 4 t/m 6 Beleef de migratie van gnoes en zebra’s van dichtbij en verblijf 3 nachten, midden in de Serengeti, hoor de troepen leeuwen brullen in het prachtige Simiyu Luxury Camp.
Dag 7 en 8 Maak deze dagen een safari naar de wereldberoemde Ngorongoro Crater, je zult versteld staan door de enorme concentratie wild en geniet in de sfeervolle koloniale Gibbs Farm.
Dag 9 en 10 Vandaag gaat de reis naar Tarangire N.P. Geniet hier 2 nachten van het fantastische uitzicht in Tarangire Safari Lodge en wordt verrast door het bezoek van grote kuddes olifanten uit Tarangire.
Dag 11 en 12 Overnacht deze dagen ver buiten de begaande paden in Kambi Ya Tembo in een luxe tent voor een speciale safaribeleving en geniet van een spectaculair uitzicht op de Kilimanjaro.
Dag 13 t/m 15 Een aantal dagen nagenieten van bijzondere momenten aan het privé-strand van Fuma Beach Lodge op Zanzibar en breng een bezoek aan Stone Town.
Dag 16  Vandaag neem je afscheid van Afrika en vlieg je terug naar Amsterdam met een koffer vol onvergetelijke herinneringen.         

Fly-in safari in combinatie met het strand naar bijzondere accommodaties in Tanzania.

Dag 1 Aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam en vanuit daar word je, voor je eerste nacht in Tanzania, naar het mooi Southern Sun Hotel gebracht om heerlijk bij te komen van je reis.
Dag 2 en 3 Vandaag ga je voor het eerst op safari en geniet je van een spannende gamedrive in het prachtige ongerepte  Selous G.R. waar je verblijft in de sfeervolle Rufiji River Camp.
Dag 4 en 5  Je gaat vandaag vliegen naar Ruaha N.P. over het prachtige landschap van Tanzania, een spectaculaire ervaring en het uitzicht op de rivier bij de Ruaha River Lodge is adembenemend.
Dag 6 t/m 8 Je vlucht brengt je vandaag naar Katavi N.P. voor een onvergetelijke “Out of Africa” beleving in het Katavi Wildlife Camp.
Dag 9 t/m 11 Vliegen naar de airstrip van Mahale Moutains vanwaar je per traditionele Dhow naar Greystroke Mahale gebracht wordt om vanuit deze prachtige lodge, gelegen aan het strand, kennis te maken met de chimpansees en na te genieten van je safari.
Dag 12 Na een paar dagen ontspannen en nagenieten van alle bijzondere momenten vlieg je vandaag terug naar huis met een koffer vol onvergetelijke herinneringen.