Reizen naar Zuid-Afrika

BELEEF en reis door het afwisselende Zuid-Afrika.

Slingerend rijden we over een heuvelachtige weg, door berglandschappen, groene valleien en langs enorme kloven, die ons van de ene verbazing naar de andere brengt. We rijden de wereldberoemde Panoramaroute die ons ruim 180 kilometer lang meeneemt door de fascinerende Drakensbergen. We genieten van het adembenemende uitzicht door God’s Window en zien in de verte zelfs het bekende Krugerpark liggen. We vervolgen de afwisselende route door het betoverende landschap en passeren de Three Rondavels, deze uniek gevormde heuvels lijken op de traditionele hutten van de Xhosa stam. We rijden langs torenhoge, kletterende watervallen en dalen af bij Bourke’s Luck Potholes die door erosie in de loop der eeuwen ware kunstwerken van unieke cilindervormige rotsformaties zijn geworden. Het fenomenale uitzicht over de groene Blyde River Canyon is verbijsterend en zorgt voor een onvergetelijke afsluiting van de verrassende route door Drakensbergen. De Panoramaroute is slechts één van de vele hoogtepunten van Zuid-Afrika en ontdek waarom deze Regenboognatie ook wel “de wereld in een land” wordt genoemd.

Zelf rijden in het wereldberoemde Krugerpark National Park is uitdagend, spannend maar vooral een echt avontuur. Zeker als je op één dag olifanten, leeuwen en een luipaard ziet is het optimaal genieten van je safari. In Timbavati Game Reserve, een van de vele privé wildreservaten, gaan we met een gids in een open jeep op safari op zoek naar de zeldzame witte leeuwen. In St. Lucia, gelegen in iSmangaliso Wetland Park maken we een boottocht door het moeras waar grote aantallen mopperende nijlpaarden en krokodillen leven en in Welgevonden Game Reserve zien we een cheetah met welpjes. Heel vertederend klinkt het tjilpende geluid van deze kleintjes. Zuid Afrika heeft ontzettend veel schitterende wildparken met ontelbare mogelijkheden om de grote diversiteit aan vogel- en wildsoorten, waaronder de Big Five, te zien. Van Hluhluwe- iMfolozi tot Addo Elephant Park en van Pilanesberg tot Madikwe, ze zijn stuk voor stuk uniek en staan allemaal garant voor speciale safarimomenten.

Zuid Afrika wordt ook wel “de Regenboognatie” genoemd en dat is niet voor niets. De enorme variëteit aan culturen, tradities, landschappen en kleuren ervaar je direct wanneer je door dit afwisselende land rijdt. Je maakt kennis met het groene, heuvelachtige Koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland), zijn authentieke Afrikaanse dorpjes en hun bonte markten. Het afwisselende landschap van de Drakensbergen is meer dan betoverend. Het wereldberoemde Amphitheater, de ruige bergtoppen, kraakheldere beekjes en grotten met prehistorische rotstekeningen van de San nodigen uit tot stevige wandeltochten.

Ontdek de schoonheid van de Tuinroute, een aaneenschakeling van glooiende landschappen, grote lagunes en hoge bruggen, gelegen in een groen en bloeiend landschap aan de kust. Wandel door het Tsitsikamma National Park naar de lange hangbrug over de Stormsrivier met zijn spectaculaire kolkende golven. Speur langs de kust naar walvissen en dolfijnen of maak boottocht vanuit Hermanus om dichtbij deze intrigerende zoogdieren te komen.

Reis via Oudtshoorn, de struisvogelhoofstad van de wereld, door naar Stellenbosch, de spil van het wijntoerisme. Proef de overheerlijke Pinotage, een unieke Zuid-Afrikaanse wijnsoort, op een van de schitterende wijnboerderijen. Breng een bezoek aan de pinguïns van Boulders Beach voordat je naar Kaapstad reist. Bezoek Robbeneiland, beklim de majestueuze Tafelberg en geniet van het unieke uitzicht over deze hippe en bruisende stad. Een geweldige afsluiting van een prachtige reis.

Maak een self-drive door “de wereld in één land”, het betoverende Zuid-Afrika. BELEEF deze reis op maat met Nzuri Afrika.